Diskuse

Tak to je

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H28o42n24z79a 71M22a81r50e54k

25. 12. 2015 23:41

Já teda nevím, ale nepatří autorka také k těm, co raději hrají na tabletu a moc nečtou? Podle vyjadřování, stylu psaní, úpravy a pravopisu to tak vypadá.

Jinými slovy, přijde mi silně pokrytecké takto kázat a přitom naflákat v každé větě chybu; to vyžaduje opravdu silnou náturu. Kdybych takový článek dostal ve škole pod ruku, celý bych ho přeškrtnul a červenou napsal: 5 a znovu. Tak to bohužel je.

0 0
možnosti

Sienkiewicze a Dumase jsem četl v 10, Shakespeara ve 12 letech. V pubertě a adolescenci jsem za rok přečetl cca 120 knih. A stihl jsem chodit i do divadla a do kina.

0 0
možnosti
Foto

Kateřino, to je úžasné že to někdo ve vašem věku dokáže takhle popsat. Vracíte mi naději, že dnešní generace není úplně v kulturním a duševním úpadku. Dík, mluvíte mi z duše. Hezké Vánoce.

1 0
možnosti
Foto

Nejhorší na tom je, že mnoho lidí odsuzuje děti a mladistvé, kteří za to ale vlastně vůbec nemůžou. Vyrostli v prostředí, kde místo toho, aby se jim rodiče věnovali, jim raději koupí počítač, tablet, telefon a mají vystaráno. A co se potom s takovým potomkem stane? Na internetu dnes nalezne vše, zábavu, informace, hry, videa, chatování s přáteli, atd.... Vlastně pak vůbec nemá důvod chodit ven, do běžného života. Virtuální realita mu naprosto dostačuje. Další věc však je, že nemůžeme odsoudit ani rodiče, kteří za to taky z velké části nemůžou. Spousta z nich musí trávit spoustu času v práci, aby se uživili a na děti jim pak nezbývá příliš času. Proto jim pak koupí počítač, aby se nenudily.

Jak je zmíněno u konce článku, je holt taková doba. A jen těžko s tím někdo něco zmůže. Jen čas ukáže, jestli to takhle bude stále pokračovat, nebo nastane nějaký zlom a tenhle trend se změní.

1 0
možnosti
Foto

Už jsem vám chtěl dát karmu ale tím nesmyslem s Harry Potterem jste to všechno pokazila. Píšu nesmyslem, protože v době vzniku, měli o knihu největší zájem právě děti a trvalo poměrně dlouho, než se kniha přetvořila na film a stalo se to právě díky obrovskému celosvětovému úspěchu knižního vydání. Takže v tomto bodě jste šlápla hodně vedle. Stejně vedle jste v tvrzení, že tvorba pro dospěle byla u paní Rowling neúspěchem. Nebyla. Byla to jen jiná kategorie, která nevyvolala takovou celosvětovou slávu. To je ale normální i u jiných, mnohem renomovanějších autorů. Ale teď k tomu, co mne zaujalo. Máte pravdu v tom, že dnešní mládež a děti nečtou. Žijí na facebooku, a když se mají seznámit s knihou, pak jedině jako e book. To je hodně smutné. S těmi selfie fotkami mi to připomnělo trochu dobu mého dospívání. Jak tehdy bylo složité a úmorné, dostat fotku z dívky našeho srdce. My kluci jsme toužili mít takové fotky v peněžence, na nočním stolku, na stěně vedle plakátů hudebních hvězd. Bylo ale složité slečnu přesvědčit, aby nám takový obrázek poskytla a vždy nejprve dělala " zagorku" že jako že nemá, a že proooč a že možná pak a když se to povedlo, tak jsme byli šťastní. Dnes je vše jinak a tak mne napadá, že i to je možná důvod, proč už se tolik nedaří normálním vztahům ale vedou internetové vztahy a facebookové lásky.

PS: Harry Potter jako filmová sága je vynikající.

1 0
možnosti
Foto

Milý pane Braune možná vás to překvapí,ale Harryho Pottera odsoudila dceřina učitelka českého jazyka.Na základě toho napsala ten článek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 990x
Mladá slečna,která bydlí poblíž Ostravy. Která raději vyhledávám klidná místa než bujarou zábavu. Mé oblíbené motto:,,Nikdy neskončí tvůj sen"